Tuesday, March 27, 2007

Venematka Tall Ships Racen yhteydessä 21.7.2007
Hannu Holvas:

Timo Lundstöm on varmuuden vuoksi jo varannut veneenkin 11 jäsenemme käyttöön 21. heinäkuuta, joka on lauantai.
Timon jo alkuun panema idea on, että lähdemme vuokratulla moottoriveneellä Pellingistä ja kohtaamme laivat merellä. Vene on Minor 34 ja sen omistaja on koko ikänsä merellä liikkunut Martin Tillman (nettisivut: Fiskesightseeing i Pellinge skärgård - Martin Tillman).
Veneeseen mahtuu 11 matkustajaa. Nopean arvion mukaan matkan hinta on noin 76 euroa per matkustaja. Taksa lienee kohtuullinen, ja merimatkakin saattaa olla säästä riippuen mukava. Tillman voi tarvittaessa järjestää myös syötävää, mutta omatkin eväät voi ottaa mukaan. Reissu kestää 3 - 4 tuntia.
Matkalla näemme kaikki kilpaan osallistuvat suuret purjelaivat, mm. maailman tämän hetken suurimman purjehtivan nelimastoparkin, venäläisen Sedovin. Harri Frostellin tutkimusten mukaan tuohon aikaan kesästä itätuulet ovat Suomenlahdella vallitsevia, joten todennäköisesti alukset pystyvät kulkemaan mahtavasti täysin purjein.
Lähtö veneellä purjelaivoja vastaan alkaa ehkä aamulla kello 9 aikaan Pellingistä.

Ilmoittautumiset suoraan Timon Lundströmille, jonka yhteystiedot löytyvät jäsenluettelostamme ja tästä: GSM: 0400 701 791, email: timo.lundstrom@kolumbus.fi

No comments: